Simon Dunn var rugbyspelaren som sadlade och blev den första öppna gaykillen som representerade sitt land i bobsporten. Efter en skada 2016 drog han sig tillbaka och flyttade till London, där han återigen tog upp rugby. Han blev en del av gayrugbylaget Kings Cross Steelers i London och senare när han flyttat hem till Sydney tog han plats i Sydney Convicts. Förra året var Dunn en del av Sydney Convicts-teamet som deltog i Bingham Cup 2022.

35-årige Simon Dunn hade ett tufft 2022 med personliga förluster då han bland annat bröt upp med sin pojkvän. Den 1 januari lade Dunn upp ett foto på instagram med Sydney Harbour Bridge-fyrverkerier i bakgrunden: ”Oh hey 2023. Leaving a rollercoaster of a 2022 in the past…”.
På lördagsmorgonen hittades han död i sin lägenhet av polisen.

Simon hyllas nu av hbtq-communityt i Australien och Storbritannien för hans betydande insatser att synliggöra homosexuella i idrotten.

– Simon var passionerad över att ge tillbaka till sitt community och engagerade sig i volontärsarbete, han gav sin tid och använde sin profil för att hjälpa flera välgörenhetsorganisationer, säger Simons agent.