Stockholm Snipers till OutGame

Jag vänder mig till huvudtränare Christoffer Smitz för att få reda på lite mer.
Hur skulle du själv beskriva vårsäsongen?
– Allt eftersom försäsongen gick spred sig en känsla i laget att vi skulle bli att räkna med i år, och frånsett sista matchen så har vi gjort en riktigt fin vårsäsong med a-laget. Flera spelare har utvecklats och tack vare fin uppslutning har vi också kunnat hålla riktigt bra kvalitet på träningarna.
– B-laget har blandat och gett men överlag har spelet sett bra ut defensivt, medan vi haft svårare att göra mål. Jag tror det kommer släppa i höst nu när vi vant oss vid det lite annorlunda spelsättet som niomanna innebär.
– Ungefär halva laget åkte också för att spela EM i Dublin i juni. Spelmässigt ska det ha varit rätt bra, men efter ett par uddamålsförluster i gruppspelet blev det inte någon framskjuten placering denna gång.
Veckan efter Stockholm Pride åker ni till World Outgames i Antwerpen. Vad är det för turnering och vad har ni för mål?
– Outgames är, precis som Gay Games, i det närmaste en motsvarighet till OS med tusentalet aktiva deltagare i alla möjliga idrotter. Vi åker med en 17 man stark trupp och vår förhoppning är att ta oss ända till final.
Den 12:e augusti är ni åter på svensk mark igen och höstsäsongens första match mot SUS(som innebar den enda förlusten på vårsäsongen) spelas. Vad har du för förväntningar inför hösten?
– Att leda serien känns grymt men sätter samtidigt en press på oss inför hösten. Kunnandet finns för att ta steget upp en division, men som serieledare är vi laget alla vill slå vilket kommer kräva än mer av oss. Kan vi fortsätta tro på oss själva och slippa skador på nyckelspelare kan det blir riktigt, riktigt roligt.
Då tackar jag för svaren och önskar lycka till på höstsäsongen. Innan vi avslutar vill jag bara fråga, vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Med tanke på den aktuella situationen i Ryssland: att så många som möjligt efter förmåga engagerar sig för utsatta hbtq-personer. Dela artiklar på Facebook, skriv insändare, kommentera, delta i demonstrationer, skänk pengar och så vidare.