Stockholm Dolphins stora vinnare i World Outgames

De tio simmarna gjorde i Antwerpen tillsammans 48 starter, och tog hem inte mindre än 13 guld, 19 silver och 4 brons. Totalt 36 medaljer! Mängder av personbästa och 30 nya klubbrekord sattes också i bassängen. Bästa simmare var Stefan Jadestig som tog medalj i varje lopp och kom hem med 3 guld och 2 silver individuellt. Lagkappslaget som var anmält till både 4*50 medley och 4*100 medley (Stefan, Daniel Ljuslinder, Claes Lindgren och Jeff Miller) tog förutom guldmedaljerna hem titeln som snabbaste lag totalt sett över alla åldersgrupper och Jeffs avslutning på de sista 15 metrarna medförde en skön revansch över Paris Aquatique som knappt vann två år tidigare.

Efter några veckors ledighet startar Dolphins sin ordinarie träningsverksamhet i Eriksdalsbadet senare i augusti och nya deltagare är alltid välkomna att prova på att vara med, oavsett nivå på simningen. Den sociala biten i klubben är minst lika viktigt som tävlingsverksamheten och det finns mycket roligt i planerna för hösten.

Närmsta större tävling som planeras är klubbens egen internationella Queer Viking Swim i oktober där simmare från systerklubbar runt om i hela Europa kommer att delta.

Stefan Jadestig