Det var en förbannad MMA-fighter som kom ut som bisexuell via sociala medier. Han hade inget önskemål om att berätta och därmed bli ”den bisexuella MMA-fightern”, men efter att en privat film där han haft sex med en man läckts, så tog han bladet från mun.

På sitt Twitterkonto skrev Jeff Molina i fredags::

Welp… det är suger fan.

TLDR: Jag är bi

Inte riktigt så som jag tänkt mig detta men chansen att göra det när jag var redo har fråntagits mig. Jag har försökt hålla mitt dejting-liv privat och inte synas i sociala medier. Jag har dejtat tjejer hela mitt liv och tryckt ner känslor jag haft under skoltiden som del av brottarlag, under college-tiden när jag utvecklade MMA, och även efter att min dröm uppfyllts som del av UFC.

Jag är en ganska maskulin snubbe med bufflig humor och det har alltid varit en del av det jag är. Tanken att mina polare, lagkompisar och människor jag ser upp  skulle se annorlunda på mig för att inte säga behandla mig annorlunda på grund av något jag inte kan styra, kunde se jag inte se framför mig. I en sport som denna där en majoritet av fansen är de homofobiska kuksugare som de är gjorde att jag inte såg för mig att göra detta under min karriär. Jag ville bli känd för mina färdigheter och det jag dedikerat senaste 11 åren av mitt liv till och inte den ”bisexuella UFC-fightern” som jag är säker snabbt skulle översättas till att bli den ”gay UFC-fightern”.

Till den hemska, störda personen som bestämde sig för att dela videon, jag hoppas att det var värt det.

Till syvende och sist så kan jag min karaktär, moraliska kompass och hur jag är som människa. I lika hög grad som jag kommer bli hatad/nedsmutsad så kommer jag får lika mycket stöd och det väger så tungt.

Erfarenheten av homofoba fans fick han känna på efter att i juni förra året då han som enda MMA-fightern i UFC (The Ultimate Fighting Championship) bar en regnbågsfärger under en match. Reaktionerna blev negativa och han konstaterade lakoniskt på en presskonferens efter att hans tro att folk var lite mer öppensinnade 2022 inte riktigt stämde.

Just nu är Jeff Molina avstängd från att tävla i samband med en utredning om vadslagsningsbedrägerier.

På Twitter har hans inlägg fram till lördag lunch visats 1,8 miljoner gånger och fått 10 800 likes.