Äntligen så lossnade det för Snipers Damer

Det var både mörkt och kallt vid Skarpnäcks IP när säsongens sista match skulle spelas. Snipers som haft ett kämpigt år med många förluster spelade för överlevnad och var beredda att satsa allt för att inte åka ner till diversion två. En vinst var det enda tänkbara. Matchen startade 20:30 och efter knappt en minut klackade Martina Dahl in 1 – 0. Men Sega råttorna tänkte inte ge upp utan en fajt. Snipers spelade bra och Emilia Klitz vaktade kassen som om det vore hennes barn. Efter cirka 15 minuter kommer en riktigt farlig chans för Snipers när Adrienne fick en passning mot huvudet som fick hennes reflexer att kicka in, hon puttar bort bollen med handen rätt in i ribban och bollen studsar tillbaka mitt i hennes ansikte. Adrienne blir utvisad i fem minuter för medveten hands. Snipers spelar alltså med en man mindre men lyckas försvara sig fram till halvlek.

Snipers tackar motståndarlaget

Andra halvlek visar Sega Råttorna att de är segare än segast och med tio minuter kvar kvitterar dem till 1 – 1. Men brudarna i Snipers tappar inte hoppet utan fortsätter kriga, att åka ner till diversion två är otänkbart. Efter en ful tackling från en av Sega råttorna får Snipers en frispark med bra läge längs med ena kortsidan på motståndarnas planhalva. Emilia Olsson signalerar att hon tar den och skjuter iväg ett stenhårt skott rätt in i mål, Snipers tar alltså ledningen med några minuter kvar av matchen. Efter det gällde det att försvara sig för Snipers del, vilket de lyckades med.

Matchen slutade 2 – 1 och Snipers damer håller sig ovanför strecket tack vare målskillnader och får alltså stanna kvar i diversion ett nästa säsong. Innan vårsäsongen kickar igång är det dock dags för inomhussäsongen och Snipers är mer taggade än vanligt.