Daniel, du ska cykla Vätternrundan idag, hur känns det?
– Jag provcyklade mina första 8 mil i söndags, men de rekommenderar att man cyklat 100 mil innan. Så pannben och min starka kondition hoppas jag hjälper idag.

Det kan ju bli varmt… Fixar du det?
– Värmen just nu kan ställa till det men jag är van. Jag tränar i alla sorters väder, året runt så det gäller bara att fylla på med vätska från start. Jag siktar på att dricka var 20:e minut.

Hur långt är det och hur lång tid ska det ta?
– Vätternrundan har ny bansträckning i år och är lite längre, 315km. Jag planerar att stanna runt en timme totalt längs banan, säkert lite mer om det är riktigt varmt. Jag startar 05.26 och tror jag är framme 13 timmar senare, 18.26.

Jag vet att du körde Vasaloppet i vintras, ska du göra svenska klassikern?
– Ja, Vasaloppet gjorde jag i vintras och det var bara långt, väldigt långt (skrattar). I våras gjorde jag Lidingöloppet som är 1 av 4 delar av en svensk klassiker, de andra är Vätternrundan och Vansbrosimmet. Dessa fyra lopp ska genomföras under 12 månader för att det ska räknas som en klassiker.

– Jag vill göra klassikern dels för min egen skull då jag älskar utmaningar och att vara trött, rejält trött. Och för endorfinerna efteråt! Den andra anledningen är för att hylla min far som dog i maj 2022, vi pratade alltid om att jag skulle göra en svensk klassiker någon gång. Jag vill göra pappa stolt.

När ska du simma?
– Vansbrosimmet simmar jag den 8 juli och då ska den svenska klassikern var klar även om jag springer Lidingöloppet igen i höst och gör således de fyra loppen inom ett kalenderår.

Vilken av dessa fyra lopp ska vara jobbigast sägs det?
– När jag pratat med andra som gjort klassikern och för egen del så är nog Vasaloppet det jobbigaste. Det kan vara kallt och blåsigt och där får du ingen hjälp med farten. Med cykeln kan du rulla en hel del och utnyttja farten.

Tränar och tävlar du själv eller med flera?
– Jag tränar väldigt mycket själv, men jag är med i Stockholms finaste löpklubb, Stockholm Frontrunners. Vi är en HBTQI förening där alla är välkomna oavsett om du vill gå eller springa stenhårda intervaller. Vi springer tisdagar 19.00 och lördagar 10.30. Kom förbi Zinkensdamm så blir du väl omhändertagen.

Om du klarar klassikern, hur ska du fira då?
– Haha, inte OM utan NÄR jag klarar klassikern så vet jag faktiskt inte hur jag ska fira. Rejält med glass blir det iallafall. Eller så unnar jag en spakväll ute på Lidingö.