När FC Barcelona den 28 juni la ut ett inlägg på sitt Instagram-konto avföljde 440 000 konton klubben på bara 48 timmar, berättar norska tidningen Dagbladet, som citerar spanska Mundo Deportivo. FC Barcelona var inte ensam om kampanjen, där tio av toppseriens La Liga totalt 20 lag valde att uppmärksamma Pride, men den katalanska klubben drabbades hårdast.

Klubben skrev till bilder av regnbågsflaggor att ”Vi hissar regnbågsflaggan för att fira hbtqi+ Pridedagen 2023.” Inlägger har kommenterats 311 000 gånger mot mer sedvanliga inlägg som får upp tillsågar tusen kommentarer.

Instagramsidan har totalt 122 miljoner följare och till dags dato, den 11 juli, har nära en miljon följare, 944 000 gillat inlägget.

Av de tio klubbar i elitserien som la ut inlägg till stöd för Pride var det bara UD Las Palmas som ökade antalet följare. Enligt Mundo Deportivo valde storklubbarna Real Madrid liksom Atlético de Madrid att inte uppmärksamma Pride.

De lag som visade sitt stöd var utöver Barça och UD Las Palmas även Valencia, Athletic, Real Sociedad, Osasuna, Getafe, Celta, Mallorca och Alavés