Caroline Seger, 38, berättade på en presskonferens igår att hon har gjort sitt i landslaget, matchen på tisdag mot Spanien blir hennes 241:a och sista i den blå-gula tröjan.

– Jag har fått uppleva allt, jag kan inte drömma om mer saker, säger Caroline. Ska jag representera Sverige i landslaget så ska jag göra det med den elden som drivit mig och när den elden avtagit är det dags för någon annat att ta min plats, sa Caroline på presskonferensen.

Caroline Seger har en imponerande meritlista där de smått ofattbara 240 (!) landskamperna sticker ut, hon är Europas mesta landslagsspelare. Ingen annan fotbollsspelare, dam eller herr, har spelat lika många.

Seger har varit i landslaget i 18 år, varit lagkapten i 15 år. Hon har spelat som proffs i USA och Frankrike. Vunnit ett OS-Silver, VM-brons, SM fyra gånger och fått två Diamantbollar.
Hon kom ut 2013 och sade då: ”Det tog lång tid för mig att acceptera att det var tjejer jag tände på. Jag var 17 år då. Kände rätt mycket skuld. Tyckte det var skitjobbigt med smygandet och ljugandet. Det var ju fortfarande tabu med sådana saker.”

Caroline har ett år kvar på sitt kontrakt med Rosengård. Något hon tänker fullfölja.