Stockholms län har två regnbågsglimrande bowlingklubbar. Dels All Stripes Bowlers som spelar i Enskedehallen vid Gullmarsplan och så Sundbyberg Gay Bowlers från grannkommunen.

Den 14 december drabbar de samman i en prestigefylld match både för kommunerna och för lagen!

– Lagen som möts är två jubilerande föreningar, berättar Daniel Gustafsson från SGB. Stockholms All Stripes som firar 20 år mot Sundbyberg Gay Bowlers som är en del av Sundbybergs IK som firar 130 år!

Bägge lagen har, berättar Gustafsson, meriterade spelare som rest världen runt och fått medaljer både vid EuroGame och GayGames. Men dessutom är det många nya entusiaster som spelar, och fler är välkomna!

Kampen mellan regnbågsSundbyberg och regnbågsStockholm sponsras av Sundbybergs bowlinghall som därmed möjliggör att matchen kan fokusera på att även samla in pengar till regnbågsfonden.

– Den nystartad sektion som började på riktigt ta fart under 2023 som har växt från 4 personer till 30 personer som träffas och trivs på torsdagar, berättar Danielsson om SGB. Målsättningen är att fler skall vara med och kunna ha kul och umgås. Resa och spela tävlingar runt om i världen för att ha en fantastisk gemenskap.

Stockholm All Stripes tränar onsdagar och söndagar och står bland annat bakom den europeiska regnbågs-bowling-turneringen Strike a Pose!