När den amerikanska MMA-fightern Sean Strickland kom till Toronto i onsdags fick han en fråga av en av journalisterna som gjorde honom fly förbannad, rapporterar Outsports.com

Frågan från MMA-journalisten Alex Lee handlade om ett tidigare uttalande Strickland gjort om att inte acceptera om hans son skulle visa sig vara gay och negativa uttalanden om transpersoner. Journalisten hänvisar till att Toronto, där han skall tävla, har ett stort regnbågscmmunity.

Strickland blev extremt upprörd och frågade journalisten om han röstat på Kanadas premiärminister Justin Trudeau och om han själv är gay. Lee svarade inte på frågan om vem han röstat på men förklarade att han var ”allierad”. Det fick Strickland att göra en utläggning om att journalisten var del av det stora ”problemet idag” med svaghet.

– Om du hade en som som var gay och du inte skulle få barnbarn, är du OK med det? frågade Strickland journalisten.

– Jag har inga problem med det, svarade Lee.

– Men fan du är en svag jävla man… det faktum att du inte har nån jävla ryggrad och när Justin Trudeau stängt ner hela jävla landet och stulit bankkonton, då frågan du såna skitfrågor.

Strickland visar fingret och säger: Go Fuck yourself.

När Lee fortsätter fråga om att Strickland attackerad ölfirman Bud Light för att de inkluderat transpersoner i sin reklam, fortsatte Strickland att försöka förolämpa journalisten.

– Så här med Bud Light, sa han til slut. För tio år sedan var trans en jävla mental sjukdom och nu skall plötsligt människor som du… du är en infektion. Du är själva definitionen av svaghet. Allt det som är fel med världen är fan ditt fel. Men det som är bra är att världen inte köper det, världen köper inte att tjejer har kukar, nej världen säger att det finns två kön. Jag vill inte att min son skall lära sig i skolan vem han kan knulla med och lära sig om… sexuella preferenser..

– Den här killen är en jävla fiende, fortsatte han och vänder sig mot övriga pressuppbådet: ”Vill ni se hur en jävla fiende till vår värld så är det den skitstöveln där borta.”

Strickland var så stolt över sitt utbrott att han sedan la ut det på X, tidigare Twitter med att återigen, för säkerhets skull, skriva att journalisten inte ”är en man”. Fram till den 18 januari har 61 000 personer gillat det, 12 000 delat inlägget och det visats 6,5 miljoner gånger.

Sean Strickland använder sitt X-konto och mediautrymmen till att vräka ur sig ”manschauvinistiska” kommentarer. Bland annat lanserar han sitt nya merch med budskapet ”A Woman in every kitchen, A gun in every hand”. Hans utfall vid presskonferensen var inte  mer än tidigare gränser han passerat.