Som ett led i satsningen har laget inför 2014 anlitat en extern tränare. Ulf Gustavsson, erfaren tränare med meriter från tränaruppdrag för juniorlag i Allsvenska Örebro SK, fick frågan dagarna före jul och valde att tacka ja. Ulf berättar om sina tankar kring laget och kommande säsong.

Du har låtit tränarkarriären vila sedan 2006. Vad fick dig att ta upp taktiktavlan inför 2014?
– I och med att jag flyttade i den vevan bestämde jag mig för ett tillfälligt uppehåll. Jag har fått ett par förfrågningar från andra lag men inget kändes rätt förrän nu. Det kom en seriös förfrågan från Snipers och suget ökade när jag funderade på det, så det kändes helt rätt att ta upp taktiktavlan igen. Jag ser verkligen fram emot denna säsong.

Snipers har utvecklats ordentligt de senaste åren. Vilka är dina initiala intryck av laget?
– Efter att följt laget sporadiskt under några år så ser jag en väldigt framåtanda i klubben och laget har som sagt utvecklats enormt. Jag vill gärna vara med att fortsätta arbetet med att bli bättre och bättre. Laget har en bra organisation och man ser att alla har kul både på och utanför planen.

Vad kommer du att kunna tillföra laget?
– Med mina tränarerfarenheter hoppas jag kunna tillföra en hel del vad gäller att utveckla passningsspelet och tekniken, något jag tror är oerhört viktigt i denna division. Får vi till det så kommer det bli en riktigt bra säsong.

Vad är dina förhoppningar inför säsongen?
– Mina förhoppningar är att vi ska fortsätta utvecklas som lag och göra en minst lika bra säsong som förra året. Målsättningen sätts tillsammans med klubben och med laget, och utifrån detta så jobbar vi stenhårt framåt.

Och till sist tre snabba:
– Ny bil eller en cykel med Zlatans autograf?
– Bil så klart, vem vill ha en gammal rostig hoj från honom?

– Tysk organisation eller brasiliansk samba?
– Tror mer på samban, hoppas få se dansande snipersspelare vid hörnflaggan som målgest.

– Ribba in eller skott i krysset?
– Ribba in så klart, gäller alltid i våra sammanhang.