Marcus Juhlin – en världsnyhet

Marcus Juhlin uppmärksammas över hela världen för att ha kommit ut som homosexuell inom amerikansk fotboll. Utöver alla tänkbara medier i Sverige har även tysk och amerikansk media snappat upp nyheten och gjort det till en världshändelse.

Har skaffat Twitter
Qx.se tog sig ett snack med Marcus för att stämma av hur det senaste dygnet sen han kom ut i offentlighetens ljus har varit.

– Än så länge har det varit jävligt stressigt, jag har blivit nerringd av kompisar, SVT, Sveriges Radio och främlingar och igår skaffade jag Twitter för att hänga med och tacka alla som visar sitt stöd, säger Marcus Juhlin.

Uppmärksammas i världen
Den amerikanska tidningen Out och brittiska Attitude samt den tyska nyhetssajten GGG.at har uppmärksammat Marcus Juhlin samt hela den svenska mediekåren. Även på sociala medier har det skrivits spaltmeter, uppmärksamheten är kort sagt total.

– På ett sätt är det svinbra med alla uppmärksamhet, men det är inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Jag ville bara att det skulle komma ut, men att det är med i varje tidning och TV kanal känns lite konstigt. Men jag tror att det ganska snart kommer att trappas ner så jag kan återgå till det normala. Förhoppningsvis får jag kontakt med lite nya slags människor nu, och det tycker jag är en bra grej.