Stockholm Snipers möter svenska landslaget i handboll

Under tisdagen kommer Stockholm Snipers att ge sig i luven på det svenska landslaget i handboll i en träningsmatch i Eriksdalshallen i Stockholm. Andreas Carlsson, sektionsansvarig för Stockholm Snipers, är lyrisk över beskedet och beskriver hur detta är en stor möjlighet att få belysa HBTQ-handbollen.

– Det är som sagt historiskt, jag tror det är första gången som ett nationellt idrottsförbund tar ställning kring dessa frågor så konkret. Det är nästan som att ge lång näsa till fotbollsförbundet som ofta talar om att de jobbar med HBTQ-frågor men aldrig visar det i samma skala som landslaget i handboll nu gjort.

Trodde det var ett aprilskämt
Carlsson beskriver hur de drygt 20 aktiva spelarna i Stockholm Snipers först trodde att det rörde sig om ett aprilskämt.

– Det här är riktiga A-landslaget herrar, Sveriges bästa handbollsspelare, vi ligger näst sist och ska få möta landslaget. Jag tror att det kommer bli en rolig match, men vi kommer troligtvis att åka på förlust.

Huruvida det blir förlust eller ej återstår att se, under tisdagen 17:30 börjar vänskapsmatchen i Eriksdalshallen i Stockholm, allmänheten är välkommen
och qx.se kommer givetvis att vara på plats för att rapportera från matchen.