Den 12 till 14 juli kommer omkring 150 tennispelare från flera länder att delta i den första GLTA-turneringen i Sverige.

Bakom projektet att få hit den internationella hbt-turneringen står Kalle Hammar, en 28-årig tennisentusiast som på vardagarna jobbar som idrottslärare i Nackastadsdelen Fisksätra.
– På kvällarna spelar jag tennis så mycket som jag kan, berättar han för QX. Jag har spelat tennis i 3 år ungefär och har verkligen förälskat mig i sporten. Tidigare har jag varit elit bandyspelare (bandy på is) och tomrummet efter en avslutat karriär fyllde och fyller jag fortfarande tennis.

Och det var i ”stockholms tennis-djungel” som han träffade den andre kraften bakom GLTA-turneringen i Stockholm, Alfredo Quevedo som kände till tennis-organisationen. sedan tidigare.
– Jag och Alfredo har på senaste år blivit väldigt goda vänner och spelar tillsammans ofta. Alfredo som bor i Stockholm på sommaren och under vintern på Kanarieöarna ville starta en GLTA sanktionerad turnering i Stockholm. Jag hakade på den idén, dels för att vi båda tyckte det var ganska märkligt att Polen hann före oss med en GLTA turnering, och för att Sverige borde haft en tennisturnering av den här typen för länge sedan.

Nu är bollen igång sedan en tid och de två siktar på att få 150 deltagare vilket Kalle säger är ”vilket är sjukt kul och lite nervöst”.
– Vi vill spela tennis, visa upp Stockholm och ha en fantastisk helg för de tillresta människorna, säger han och hoppas såklart att även publik kommer förbi Salk-hallen i Alvik.
– Turneringen fungerar som en ”vanlig” ATP turnering med poäng och gruppspel/slutspel men personerna som deltar är inte professionella, förklarar Kalle Hammar. Man skulle kunna säga att det är en seriös ”ploj” turnering med syftet att belysa hbtq+personers plats i den idrottsliga världen. Vi kommer ha en välkomstdrink och en middag på Mälarpaviljongen.

Kalle Hammar, till höger, står bakom den första GLTA-tennisturneringen i Stockholm.

Anmälan kostar 1800 till 2000 svenska kronor. Arbetet kring turneringen är helt ideellt och pengarna som blir över går till välgörenhet.
– Banhyran, bollar och pokaler kostar och därför måste vi ta en avgift, säger Kalle Hammar. Iallafall så tror vi att detta kommer att bli en superupplevelse för alla tennisfantaster världen över som kommer att resa hit.
Om inte annat lär många tennisentusiaster bli intresserade av att Björn Borg, eller snarare företaget, är med och sponsrar” Stockholmsturnéringen!

Här hittar du direktlänken för anmälan senast 28 juni

Mer info på GLTA:s hemsida www.glta.net.