Den 26-årige häcklöparen Trey Cunningham har nu offentligt kommit ut som gay – och är en av få öppet homosexuella manliga idrottare som tävlar på elitnivå.

I en intervju med New York Times berättar Trey om sin resa att ”komma ut” för världen. För fem år sedan kom han ut för vänner och familj – något som han beskriver som ”det läskigaste han någonsin gjort”.

Till en början möttes han av motstånd från sina föräldrar, men han gav dem tid att acceptera det.
– Jag behövde tid att ta in det, och det fick de också göra, säger han.

Till Us Weekly förklarar häcklöparen att han valde att komma ut offentligt för att ”visa att det är okej. Det är normalt.”
– Det finns många människor som befinner sig i ett konstigt mellanläge. De är inte ute, men det är liksom underförstått.

Många homosexuella elitidrottare har kommit ut först efter att de lagt karriären på hyllan. Men nu bryter alltfler det mönstret.

Nyligen blev långdistanslöparen Nico Young den första öppet homosexuella manliga friidrottaren i det amerikanska OS-laget när han kvalade in till herrarnas 10 000 meter.

Trey, som tävlade i herrarnas 110 meter häck vid de amerikanska OS-uttagningarna, nådde finalen men lyckades inte ta en plats i laget.
– Jag har vuxit upp under en tid då folk bara inte bryr sig längre, säger friidrottaren till Us Weekly och fortsätter:
– Jag är bara Trey och tydligen är det något speciellt att jag gillar att kyssa killar.