– I Sundsvall Dragons är vi offentliga budbärare och som sådana både omskrivna och granskade. Vi sätter rekord och tävlar om Svenska Mästerskap och vi tycker det är en självklarhet att visa för alla att vi ”gillar olika”, sa Sundsvall Dragons ordförande Anders Öhrn i samband med att de i förra veckan presenterade sin nya ”matchvinnande” regnbågsfärgade logotype.
Logotypen som stadens basketlag bär är Sundsvalls krona, symbolen för stan som Norrlands huvudstad, men i regnbågsfärger och den kommer även pryda den bil som Ola Lindström har som del av sin kampanj ”torka alla tårar”.
– I Sundsvalls kommuns avtal med Sundsvall Dragons, så ingår att laget ska bära vår officiella logotyp och marknadsföra Sundsvall på bästa sätt. Att Dragons har valt den regnbågsfärgade varianten känns fantastiskt bra och går hand i hand med kommunens värderingar och värdeord ”mod, öppenhet och helhetssyn”, menar Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget i Sundsvall.
I dagarna blev det också klart att Bandylaget Brobergs/Söderhamn kommer bära RFSL Hälsinglands logotype under den kommande säsongen.
– Det är ett historiskt tillfälle då Broberg/Söderhamns Bandy inleder ett samarbete med RFSL Hälsingland. Bandyklubben har vunnit fem svenska mästerskapstitlar, den första 1947 och den senaste 1977 och det här är fantastiskt säger RFSL Hälsinglands ordförande, Majs Keller som berättar att Broberg IFs ordförande Nils Stefansson och sportchefen, tränaren Svenne Olsson tog initiativet genom att kontakta den nya RFSL-föreningen.
– Ingen ska behöva känna sig utestängd från idrotten på grund av okunskap, fortsätter Keller. Broberg/Söderhamn vill vara ett föredöme och förebilder inom svensk och internationell bandy. Att ett elitlag som Broberg/Söderhamn visar framfötterna inom bandy skapar oerhört mycket gott, säger Majs Keller.
Som del i samarbetet kommer RFSL att hjälpa bandyföreningen med utbildning i hbtq-frågor.
I Skellefteå, där Snow Pride firas med parad den 29 november, meddelas idag att ishockeylaget Skellefteå AIKs klubbdirektör Pea Israelsson kommer gå med i paraden och laget skänker en signerad matchtröja till en auktion till förmån för Noaks Ark Norra Norrland.
Dessutom kommer Skellefteå AIK, som på paraddagen spelar hemma i Swedish Hockey League mot Växjö Lakers att uppmärksamma Pride-firandet bland annat genom att Skellefteå Snow Prides officiella Pride-låt framförs.