Förutom en rafflande seger (33-32) så visade Tobias Karlsson, landslagets lagkapten, stolt upp EuroGames Stockholm 2015 på tröjärmen, i direktsänd TV på allra bästa sändningstid.
– Det är en beundransvärd insats, säger EuroGames Jakob Jansson som var på plats när Karlsson för första gången visade upp sin matchtröja med logotypen.

Tobias Karlsson, i gul tröja med EuroGamesloggan, vid torsdagens landskamp mot Lettland

Tobias Karlsson är förutom professionell handbollsspelare i SG Flensburg-Handewitt svenska handbollslandslagets lagkapten också en förespråkade för hbtq-rättigheter inom sport. Karlsson är en av ambassadörerna för EuroGames Stockholm 2015 och som en del i den rollen bär han nu stolt namnet och den flammande stjärnan som logotypen består av på sin högra ärm.

EuroGames framhåller de många idrottare och lag som den senaste tiden markerat sig i hbtq-sammahang.
– Vi har tidigare sett Kiruna Ifs tröjor, Emma Green Tregaros naglar och AIK i Pride paraden, säger Jansson. Och den här gången är det hbtq-communityt själva som tar sig ut inom den organiserade idrotten,tack vare det Svenska Handbollförbundet och Tobias Karlsson.

Tobias Karlsson med EuroGames Jakob Jansson

EuroGames Stockholm arrangeras mellan 5 – 9 augusti 2015 och redan nu kan man anmäla sitt deltagande i de olika sporterna och kulturevenemangen. Ju tidigare anmälan, dess lägre deltagaravgift.

Registration EuroGames 2015

EuroGames Facebooksida