Det blev minst sagt snopna och sura miner när EuroGames med kort varsel ställde in Triathlon-tävlingen. Men om några år kan det säkert fixas till en revansch under ledning av Stockholm Snipers!
För på lördag startar hbtq-idrottsföreningens nya Triathlon-sektion under ledning av Lukas Svärd, som QX intervjuade i vårt majnummer.
Lukas började med triathlon 2006 och är i dag med i svenska age-group landslaget för herrar. Han har genomfört flera Ironman och utbildar sig just nu till certifierad Ironman coach.

Träningen kommer utgå från Hellasgården i Nacka och under hösten kommer det genomföras gemensamma träningspass 1-2 gånger i veckan. Och nu på lördag blir det chans för dig som vill pröva på sektionen att komma till Hellas.
– Jag tycker det här ska bli jättekul och jag hoppas att det utvecklas till en stor avdelning i Stockholm Snipers, säger Lukas. Jag har själv tyckt det varit jobbigt att gå med i en förening eftersom jag föddes i fel kropp och jag vill att de som känner likadant ska känna sig trygga när de kommer till Stockholm Snipers IF, för här är alla välkomna. Det roliga med triathlon är att det passar alla.
Mer information eller anmälan till sker till
[email protected]


Triathlon är en sport där man simmar, cyklar och springer. Inom triathlon finns det flera olika distanser: Distans, simning, cykel och löpning