Ännu en brittisk rugbyspelare har kommit ut öppet som gay. 23-årige Sam Stanley berättade i gårdagens The Sunday Times om sina problem med att komma tillfreds med sin sexualitet och att under fem års tid ha dolt sin relation med partners Laurence. Han berättar för tidningen om att han även funderat på att ta sitt eget liv.
Sam Stanley är den första professionella rugbyspelaren som kommer ut. Han har vid fem turneringar spelat inom Sjumannarugby. Men hans karriär har stötte tidigt på problem efter knäskador han ådragit sig efter sina turneringar med U16 och U18.
Stanleys komma ut-berättelse har väckt stor uppmärksamhet internationellt då han tillhör en av sportens mest kända familjer. Han är född i England av en brittiska mor och en far med samoansk bakgrund. Brodern, Michael spelar i Samoas landslag.
tidigare i sommar kom Keegan Hirst ut som den första inom rugbyn som fortsatt aktivt idrottar. Rugbyspelaren Gareth Thomas från Wales kom ut 2009 som gay, men har dragit sig tillbaka från den professionella sportvärlden.