I samband med sommarens EuroGames tog svenske friidrottaren Jari Ketola tre guld och efter deltagarnas missnöje bestämde han och några svenska medtävlande sig för att ”rädda den svenska äran” genom att bjussa på egeninköpt vin och skapa fest sista tävlingsdagen.
Ett av de karaktärsdrag som nog bodragit till att han återigen är nominerad som Årets förebild vid den svenska Fitnessgalan som hålls i november.
Och att han syns och hörs gör såklart hans chanser att ta hem titeln lite större ändå!
– Och det krävs röster, konstaterar han och uppmanar sina fans att gå in på Fitnessmässans röstningsformulär för att ge honom stöd.
Så här lyder en del av motiveringen för att Jari som är verksam som personlig tränare och utbildar andra i det yrket, blivit nominerad 2015.
Året då han befäste sin roll som förebild inom HBTQ-rörelsen. Dels genom att han själv kammade hem tre guld i Eurogames! Dels genom att han la ett stort engagemang på att hjälpa andra att träna inför mästerskapet och där föra dem fram till medaljer och deras drömmars mål! Ja, arenorna Jari verkar på är många och olika men kärnan i Jari är konstant och varm. Det är hans förmåga att i de stora sammanhangen se den lilla människan och att i den lilla människan se det stora, som gör att han lockar fram lust och kraft att träna hos alla han ser och möter.

Jari Ketola vid EuroGames i Stockholm
Jari Ketola vid EuroGames i Stockholm