Stockholm Snipers slutade just sexa i förra säsongens rekordjämna serie och lyckades därmed hålla sig kvar i den högsta nivån. Säsongen inleddes mycket övertygande med en 2-0 seger mot förra årets silvermedaljörer Sockieplast. Detta följdes upp med en knapp förlust (12-15 i avgörande set) mot rutinerade Ängby.
Några veckor senare var det två matcher i rad på programmet med start mot fjolårsmästarna Spårvägen som då gick obesegrade igenom serien. Det kommer dock inte att upprepas i år då Snipers gjorde en heroisk insats och lyckades vinna en stenhård tresetare. Den efterföljande matchen mot Avslaget blev sedan just en avslagen historia och segersiffrorna blev komfortabla 25-15 i båda seten.
Efter den fina inledningen var Snipers i topp av den något haltande tabellen vilket skulle befästas ytterligare efter den sista matchen i första omgången (alla lag kommer att möta varandra tre gånger i årets serie) mot SEB. Efter att ha tappat en ledning med 24-19 till förlust med 26-24 i först set fanns det bara ett lag på banan och våra kära sniprar kunde vinna enkelt med 25-20 och 15-9.
Det återstår några matcher innan första omgången är komplett men förhoppningsvis kommer Snipers att ligga kvar i topp. Kan man fortsätta utveckla höstens fina spel finns goda möjligheter att laget kan vara med och fajtas om slutsegern i vår också.