QueerTango-festivaler har arrangerats i Sverige ett antal år och nu är det dags att utöka utbudet med en Salsa-festival.
Queer betyder att förande och följande inte nödvändigtvis följer traditonella könsnormer, i övrigt är det hetta, glädje och passion som såklart gäller!
Fredag till söndag drar arrangörerna Peter Csaszti och Johan Björk, som tävlade för Sverige i Latinamerikansk dans under Eurogames i Stockholm i somras, ihop till den första QueerSalsaFestivalen för att ge människor mod och lust att dansa och umgås tillsammans. På dansgolvet och utanför det.
Med start den 4 december blir det salso-kurser i alla nivåer, uppvisningar och på kvällarna fester för såväl de som deltagit under dagarna som nytillkomna.

Ett stort dragplåster för festivalen är, förutom skolans egna lärare, den Londonbaserade dansskolan Mambo Fantástico. Instruktörerna Phil Marsden och Emil Prysak kommer till Stockholm för att undervisa under QueerSalsaFestivalen.
Förutom festival driverPeter Csaszti tillsammans med Malin Backström en Queer salsaskola, där alla, oavsett kön, får lära sig att både föra och följa.