Kan bli årets hetero – stoppades nästan av sin tränare

Sedan sommaren 2015 bär IFK Kristianstads lagkapten, Johan Jepson, en regnbågsfärgad kaptensbindel. Han delar även ut regnbågsbindlar till andra lagkaptener i Europa. För detta är han nominerad till årets hetero under QX Gaygala som äger rum den 8 februari.

Under vintern har regnbågsbindeln fått ännu mer uppmärksamhet då Sveriges lagkapten i handboll, Tobias Karlsson, bestämde sig för att bära färgerna under EM i Polen. Han stoppades dock i sista sekund av Europeiska handbollsförbundet som inte ville se regnbågsbindlar på planen.

I en intervju med Kvällsposten berättar Jepson att intresset för regnbågsbindlarna har varit över förväntan och att de ska beställa in flera hundra till. När det kommer till Gaygalan var dock Jepson inte säker på att han kunde komma. Samma dag spelar nämligen IFK Kristianstad en viktig match. Lagets tränare Ola Lindgren ska ha velat prioritera bort Gaygalan:

– Haha. Om Ola hade fått bestämma hade jag nog inte fått gå på galan, säger Jepson, detta rapporterar Kvällsposten.

Jepson planerar dock fortfarande att komma och är väldigt glad för att ha blivit nominerad. Nedanför följer motiveringen till Jepsons nominering till QX Gaygala:

”Svenska handbollsmästarna IFK Kristianstads lagkapten Johan Jepson bär sedan i somras en regnbågsfärgad kaptensbildel. Dessutom har han låtit göra sådana som han ger till de europeiska lagkaptenerna hans lag möter. Ett litet men väldigt coolt och viktigt statement.”