Laget tävlade i division 2 Svealand som avgjordes på Gunder Hägg Stadion i Gävle. Hälften av friidrottens grenarna avklarades under söndagen. När poängen räknades samman stod det klart att Snipers tog hand om totalsegern.
Dagen inleddes med en andra plats i slägga av Warren Russell, det var Warrens blott andra släggtävling. Anthon Gyllensten följde upp med en andra plats i stavhopp. Dagens flitigaste poängsamlare var Johan Ndure som tog hand om segern i två grenar 100m och längdhopp. Jakob Kejerud slutade på tredje plats i kula. Mattias Gradin kom tvåa på 110m häck i sin första häcktävling på 7 år. Max Rejström tog hand om segern i ett jobbigt blåsigt 400m lopp. Det individuella tävlandet avslutades med en överlägsen seger på 1500m för Martin Jansson. I stafetten över 4x100m sprang Mattias, Johan, Max och Warren, stafettlaget tog en klar seger.
Senare i sommar avgörs andra hälften av grenprogrammet. Om laget behåller serieledningen efter det så avancerar Snipers nästa år till division 1.

– Är du sugen på att träna med Snipers Friidrott? Vi tränar måndagar och torsdagar på Stadion kl 17.30, berättar Mattias Gradin, coach Stockholm Snipers IF Friidrott