– Jag ser positivt på våra möjligheter, säger Magnus Søby. Copenhagen Scrums lagkapten som just anlänt till Dublin.

Idag torsdag startar Bingham Cup i Dublin med invigningsfest. Irländska Emerald Warriors RFC står som värd när 32 gay rugbylag från Australien, Europa och Nordamerika skall göra upp om Binghampokalen. Cupen avslutas med en stor fest på Olympia Theater i Dublin på söndag. Skandinavien representeras av Copenhagen Scrum med stöd av Malmö Devilants.

Malmö Devilants Rugby har inte kunnat samla de 15 spelare som turneringen kräver. Efter förra årets 7-mannaturnering, Union Cup, i Köpenhamn har laget tappat ett par erfarna spelare och har inte lyckats ersätta dem. Laget håller fortsatt på med rugbyträning jämte volleybollen och stödjer Scrum med spelare vid deras rugbymatcher.

Copenhagen Scrum lyckades förra året samla flera nya spelare i samband med Union Cup. I år har man spelat i lägre divisionen mot lag som Esbjerg, Grenå, Sønderborg och Copenhagen Buisniss School med förlust i samtliga matcher. Laget är fortfarande rätt orutinerat och har haft svårt organisera spelet på ett vinnande sätt. Sådan kan dock början för ett lag vara. Hoppet och viljan är att kunna göra bättre ifrån sig i weekendens turnering.

– Det här blir kul, förklarar Magnus som både sitter i ledningen för Scrum och Devilants. Även om segrarna uteblivit så är laget positivt och ser fram emot turneringen. Bingham Cup är ju inte bara att hårda matcher, rugby är en mycket social sport med massor av snygga killar. Stämningen är med andra ord på topp.