Lägrets namn ”Kamp Kodiak 2008 ‘Olympic Village'” bryter USAs Olympiska Kommittés ”exklusiva rätt till kontroll över all kommersiell användning av Olympiska bilder och termer i USA”, sa advokaten Carol Gross.
Bland Gross krav finns att björnklubben måste ”säkerställa att alla åtgärder tagits för att ta bort olympiska bilder och termer från alla Internet-sidor, annonser, ansökningsblanketter eller annat matreial som används för att marknadsföra evenemanget,” och ”avstå från att använda Olympisk terminologi för speciella tävlingar genom att döpa om de som kallats: Big Ass Olympics with Dr Bob och The Olympic Board Game Competition.”
I ett svarsbrev till Gross skriver Brendan McDonald, medlem i björnföreningen· ”Det är lite förvirrande och underhållande vi läser ert brev där ni ber vår vänligt sinnade lilla lokala förening om att avstå att använda begreppet Olympisk för vårt årliga läger.”
”Jag är född i en liten stad på Olympic Peninsula i delstaten Washington på Olympic Memorial Hospital. Min familj och jag uppskattade att vara i Olympic National Park och då främst att besöka Olympic Hot Springs. Jag lyckades avsluta mina gymnasiestudier ett år tidigare tack vare hjälp jag fått av Olympic Community College i Bremerton. Jag gick sedan på college i Olympia, huvudstad i Washington sedan 1889. Där tillhörde jag en förening som spenderade helgerna med att vandra i Olympic Mountains. Jag klarade min tid i college genom att extrajobba på Olympic Boat Center och fick där nytta av det jag lärt mig om bilar och båtar under min uppväxt i den ”olympiska” omgivningen. Efter avklarade studier flyttade jag till Bellingham där jag bodde på Olympic Drive innan jag flyttade närmare Seattle där jag uppskattar att låta besökande vänner bo på det bästa hotellet, Olympic Four Seasons.”
”Vi ser allt ”Olympic” som en del vår födslorätt, vårt arv, och del av vår lokala kultur, och… vi stoppar alla som försöker antyda att vi inte har medfödd rätt till denna term.”, fortsätter McDonald.” Vi förstår dock att ni har lagen på er sida. Ta bort ordet Olympisk från vår hemsida? Fixat och klart. Den olympiska leden? Ringarna? Till och med Dr. Bob’s Big Ass Bear Olympics? Fixat, fixat, fixat. Vi är 100% rena, så nu kan du bocka av oss från din hit-list.”


nwbears.com