IGLFA (International Gay and Lesbian Football Association) arrangerar turnering som hölls första gången i Washington 1997 och sedan dess går av stapeln varje år. De allra flesta gånger har den arrangerats i USA, men 2005 hölls den i Köpenhamn och föregående år i Buenos Aires.

Årets turnering hålls i London och kommer att spelas i Regents Park i centrala London. I år samlas 31 herrlag och 8 damlag för att göra upp om värdsmästartiteln i tre klasser. Herrarna spelar i division 1 med 8 lag och division 2 med 23 lag. Damerna har en klass med 8 lag. Klasstillhörighet väljs själv efter hur bra man tycker man är och vilken inriktning man vill ha, tävlingsinriktat eller mer på skoj. Stockholm Snipers IF har valt att spela i division 1. Första turneringen 1997 samlade 9 lag i divison 1, 6 lag i division 2 för herrar och 4 damlag. De första mästarna på herrsidan i divison 1 var Los Angeles Suns och de regerande mästarna är Los Dogos SN från Argentina, som dock inte deltar i år.

Årets division 1 spelas som sagt med 8 lag och förutom Stockholm Snipers IF deltar även Japan Samurai, SAFGay från Argentina, Florida Storm Soccer, Toronto Titans, Village Manchester FC, London Falcons och Stonewall Lions från London. Upplägget är en rak serie där alla möter alla, dvs 7 matcher per lag. Två matcher vardera på måndag, tisdag, torsdag och en match fredag. De fyra bästa lagen går till semifinal fredag eftermiddag. Finalen spelas lördag 30/8 på Matchroom Stadium i nordöstra London. Arenan rymmer 10 000 åskådare och är normalt hemmaplan för Leyton Orient FC som spelar i Englands tredje högsta liga.

Stockholm Snipers deltar i detta mästerskap för första gången, men kommer från en seger i Pan Cup tidigare i år, en lite mindre turnering med totalt 7 lag i Köpenhamn. Alla de kommande motståndarna är nya bekantskaper för Snipers, som har svårt att veta hur de står sig i konkurrensen. Det finns dock en försiktig optimism om en skaplig placering. Huvudsaken är dock att ha roligt och att kämpa och göra sitt bästa. Stonewall Lions anses som en av huvudfavoriterna efter silverplatsen i förra årets mästerskap och seger i Eurogames i Barcelona i juli.

Stockholm Snipers skall försöka uppdatera sin hemsida (www.stockholmsnipers.se) med resultat hur det går, så ofta det går, för alla som är nyfikna på att följa deras insatser. Turneringens hemsida är www.londonwc2008.co.uk/.



Stockholm Snipers