.

Sista helgen i augusti ordnade Budapest Splash sin första internationella simtävling. Tävlingen är ett steg på väg mot att få arrangera Eurogames om några år. Hela arrangemanget var mycket välgjort och Ungrarna gjorde allt för att de tillresta deltagarna från hela Europa skulle trivas. Dom lyckade till och med fixa skönt sommarväder, vilket var bra i och med att själva tävlingen genomfördes i en alldeles nyanlagd utomhuspool.

Tävlingen öppnades av ordföranden i Ungerns simförbund som önskade alla välkomna till Ungern och därefter startade själva tävlingarna. Stockholm Dolphins representerades av Daniel Ljuslinder och Mats Grindal. Daniel ställde upp på 50m och 100m bröst samt 50m fjäril, medan Mats simmade 50m fritt, 100m bröst och 200m medley. Smått osannolikt lyckades Daniel och Mats vinna alla sina lopp trots att åldersklasserna denna gång var utökade från normalt femårs grupper till tioårs grupper.

I och med att det bara var två deltagare från Dolphins fick man lov att ställa upp med ett mixat lagkappslag där två simmare hämtades från NAT Utrecht, som även de var för få för att få ihop ett eget lag. Detta mixade lag ställde upp i den något ovanliga distansen 4×50 bröst samt i 4×50 medley. I de båda lagkapperna lyckades man också vinna totalt trots att det här inte fanns några åldersklasser alls. Bland annat slog man ett par lag som var mer än 50 år yngre i totalålder.

Efter tävlingarna arrangerades det en gemensam lunch följt av sightseeing från både buss och båt. På båten hölls prisutdelningen för lagkapperna innan det var dags att dra vidare ut och fira tillsammans på en av Budapests gayklubbar. Helgen avslutades dagen därpå med en fantastisk brunch kombinerat med pool party. Vi längtar redan tillbaka till nästa år då tävlingen är tänkt att utökas med fler sporter, bland annat badminton och dans.


Daniel får sitt guld på 100 bröst
Lagbild efter prisutdelningen för lagkapperna, från vänster: Daniel Ljuslinder, Hans de Groot, Gert Mooy och Mats Grindal