För fjärde året ordnade Malmö Devilants ett träningsläger i Häljarp. Basen är en scoutstuga i skogen nära sporthall och idrottsplats. Konceptet tycks vara bra träning, god mat och att lära känna varandra.
– Det är ett bra tillfälle att prata och utveckla det sociala, förklarar Ivan Garro som lett volleybollträningen. Spelarna är olika och genom leva tillsammans utvecklas gruppen menar han.

Att utveckla spelet är kanske ändå det överordnade och det finns ambitioner.
– Detta är ett bra tillfälle att lägga grunden inför Outgames i Köpenhamn nästa år, slår Lars Larsson fast som både tränar volleyboll och rugby.
– Om man jämför med hur vi spelat tidigare så behöver danskarna va oroliga nu, konstaterar Ivan. Det går framåt!

På lägret finns en professionell kock som står för maten och ”utfodringen” så att spelarna kan koncentrera sig på träningen. Det verkar vara ett heltidsjobb.
– Det blir lite extra energi nu till träningen, en överraskning, berättar klubbens kock, Thomas Risvall. Ikväll blir det en trerätters middag. Desserten är en fruktstrudel.
Man kan nästan tro att det är landslaget som servas.

Vad är bäst med lägret?
– Träningen, mina kamrater och spelet, säger Yahya.
– Lägerelden, tycker Kent. Finns det nåt härligare än att sitta med killar vid en brasa och snacka. Det enda som fattades var en gitarr.

Alla verkar se fram emot ytterligare en natt vid elden och i bastun, men innan middagen blir det först ett träningspass. Kommer de att orka att festa en natt till?

Träningen i höst, dit nya är välkomna, är:
Rugby lördagar kl 12:30 på Limhamnsfältet
Volleyboll söndagar kl 13:00 i Pildammskolans gymnastiksal
Klubben ordnar även träningar under Regnbågsfestivalen


Malmö Devilants Volleyboll i QX GayMap


Malmö Devilants Rugby i QX GayMap