Med redan över 1000 volontärer, mångmiljonstöd från såväl staden Köpenhamn som ett tillskott på drygt 6 miljoner från Fonden för marknadsföring av Danmark, satsar nu arrangörerna bakom det som blir Skandinaviens största HBT-arrangemang, OutGames på att få en ”folklig frihetsmanifestation”. Mellan den 25 julioch 2 augusti 2009 hålls evenemanget.
För deltagare i sport, kultur eller deltagare vid konferensen om mänskliga rättigheter kan nu anmäla sig med 20 procent rabatt fram till den 30 september. Därefter går priserna upp.
För att delta i ett sportevenemang är anmälningsavgiften 1200 danska kronor innan den 30 december och går sedan upp till 1500 danska kronor. Deltar man i fler sporter, eller även i kultur eller konferensarrangemangen så ges rabatter på ytterligare deltagande.
Grundavgiften för att delta i kulturevenemang är detsamma som sport medan konferensdeltagande kostar 1600 danska kronor respektive 2000 danska kronor.
Planerar du ”enbart” delta som besökare kostar det 450 danska kronor. I besökarnas avgift ingår att få delta vid öppningsceremonin vid Rådhuspladsen, närvaro vid World OutGames Village, utomhuskonserterna i staden, avslutningsceremonin i Tivoli och olika kultur och social evenemang. Dessutom ingår ett antal sportarrangemang i grundpriset.
Registrering görs via Outgames hemsida.


copenhagen2009.org