Elliot talade vid en komferens på temat ”Homophobia — Football’s Final Taboo” som arrangerades av organisationen Kick It Out. Den har startats av fotbollsföreningar och som enligt deras hemsida ”arbetar med hela fotbollsvärlden, utbildningen och samhället för att utmana rasism och arbeta för en positiv förändring”.
Elliot sa att fotbollsspelare är tveksamma inför att komma ut av rädsla för homofobiska påhopp från publiken och andra negativa reaktioner.
– Jag vet om ett dussintal spelare som är gay, sa han. Jag förstår varför de inte vill komma ut. Som med rasism, skall det inte finnas utrymme för homofobi inom sporten.
I QX augustinummer, där damlandslagets Victoria Svensson kom ut intervjuades även svenske landslagsmålvakten Rami Shaaban av Anders Öhrman och fick frågor om synen på homosexualitet inom svensk fotboll.
Skulle det gå att komma ut som gay om man spelar på din nivå?
– Ja, det tror jag, det hoppas jag i alla fall. Ingen har ju kommit ut än, men sannolikheten är ju stor att det skulle finnas någon som är gay. Jag skulle i alla fall inte förändra min syn på honom. Det är ju fortfarande en människa jag tycker om, förutsatt att jag tyckte om honom innan han kom ut.
Har du hört talas om någon som är gay i allsvenskan?
– Nej, men självklart har man haft sina funderingar kring vissa, det ska jag inte sticka under stol med. Det är väl inget jag går runt och funderar på men jag tycker att det är förvånande att ingen kommit ut än. Men bara en kommer ut så kommer det nog fler.
En del tränare säger ju att det inte skulle funka med en bög i laget.
– Men om det funkat innan han kom ut undrar jag varför det inte skulle funka efteråt, vad är skillnaden, egentligen?

Ladda ner QX augustinummer för hela intervjun