Det är tv-kanalen La7 som för några kvällar sedan sände dokumentären ”Victory” som hade temat ”fotboll och homosexualitet”, och som Sportbladet skriver om i helgen. Programmet har väckt stor debatt i Italien eftersom spelarna i serie A är urtypen för maskulina heterokillar.

- Jag säljer mina tjänster till spelare från stora klubbar, säger den 25-årige serie C-spelaren.

25-åringen nämner inga spelare vid namn eftersom de är livrädda för att bli avslöjade. De är dock inte rädda för kyssar på munnen och är ofta väldigt aktiva i den sexuella akten. Han får kontakt med dem via rekommendationer och priset är runt 15 000 kronor.
– De tjafsar aldrig om priset, de har råd, berättar han.
Ämnet är superkänsligt i Italien, inte minst eftersom Påven i sitt jultal jämförde homosexualitet som ett lika stort problem som klimatförändringarna. Programmet berättar att majoriteten av storklubbarna vägrat att låta sina spelare ge sin syn på homosexualitet i dokumentären.

Marcello Lippi är Gli Azzurris förbundkapten säger att han inte tror att det finns spelare som är gay.
– Under mina 40 års karriär har jag aldrig stött på någon eller hört om någon, säger han och fortsätter att han inte skulle stänga en bög ute.
– Men som vi spelare är så tror jag att han skulle få svårt att leva ut sin homosexualietet naturligt.

Gayorganisationer är kritiska till Lippis uttalande eftersom det underblåser ett fientligt klimat inom fotbollen, och tvingar homosexuella idrottare att gömma sig.