Drygt 150 simmare, varav 13 från Stockholm Dolphins, gjorde upp om medaljerna i nio individuella grenar och två lagkapper. För Dolphins blev det totalt 35 individuella och sex lagkapps-starter. Facit på dessa 41 lopp blev fantastiska elva guld, nio silver, fyra brons, 21 klubbrekord och 28 personliga rekord. Detta placerade Dolphins på färde plats i medaljligan, i konkurrens med över trettio andra klubbar från hela världen. Bästa medaljplockare i Dolphins blev Daniel Ljuslinder med guld på 50 bröst, 200 bröst, silver på 50 fritt och guld resp silver i var sin lagkapp. Andra guldmedaljörer var Mats Grindal (tre), Catrin Notbohm och Lars Johan Berg (två) samt Fredrik Axling, Henrik Husgafvel, Tim Skillgate och Timo Loponen alla med var sitt guld.

Mats Grindal på väg mot guld på 50m bröst

Via ett poängsystem som bygger på avståndet till världsrekordet i den aktuella åldersgruppen på den aktuella sträckan kan man även jämföra prestationer över ålders- och könsgränser. I den sammanlagda listan över alla som simmade 50m bröstsim kom Fredrik Axling på andra plats på tiden 35,67, vilket endast är drygt 5,5s över gällande världsrekord på distansen. Ett världsrekord som innehas av svensken Glen Christianssen satt i april 2002. Lustigt nog var Glen, tills i våras då han flyttade till Köpenhamn, tränare för Dolphins. Ännu närmare ”sitt” världsrekord var Catrin Notbohm med tiden 30,00 på 50 m frisim. Gällande världsrekord på den distansen är 25,10 och innehas av en amerikanska. Denna prestation gav Catrin en andra-plats totalt bland alla som simmade över alla distanser. För dessa prestationer fick Fredrik och Catrin under stort jubel vid middagsbanketten motta var sin glasstatyett.

Catrin Notbohm och Fredrik Axling med sina priser

Tillbaka i verkligheten är det nu träning som gäller fram tills årets höjdpunkt – Outgames i Köpenhamn i månadsskiftet juli-augusti, där vi hoppas på stort svenskt deltagande.