Malmö Devilants rugbylag fyller fem år i dagarna. I lördags startade utomhusträningen för året. På första träningen kom sju killar, sex gamla spelare och en ny, Horatziou, som aldrig tidigare spelat rugby utan bara sett sporten på TV.

– Jag kan säga att jag gillade det och jag kommer tillbaka. Det var trevligt och intressant, säger han efter träningen. Jag gillade det väldigt mycket, det fysiska, men också spelet i sig. Det är kul att spela och försöka vinna.

Rugby kan både spelas som sjumanna och 15-manna.

– I första hand spelar vi sjumanna, men det behövs alltid fler för ett lag, berättar Erik som kommer att leda träningen för backarna. På sikt finns det planer på ett 15-mannalag.

– Planen i år är att vi ska få ihop ett starkt lag så att vi kan va med i Outgames, förklarar han. Vi hoppas att det kommer fler.

World Outgames är ett världsomspännande evenemang som blandar idrott med kultur och debatt. I år hålls tävlingarna i Köpenhamn 25 juli – 2 augusti. Över 6 500 idrottare från över 80 länder förväntas deltaga.

Tills dess tränar Malmö Devilants varje lördag kl 12:30 på Tallriken i Pildammsparken. När sommaren nalkas flyttas träningen till Limhamnsfältet. För den som vill prova på är det bara att komma till Tallriken på lördag.