Matchen tog plats i Sjöstadshallen och det var ett taggat Snipers som anlände till hallen.
– Vi visste att vi hade chansen till seger mot Årsta. De låg näst sist i tabellen och har resultatmässigt inte imponerat över säsongen, analyserar lagkaptenen tillika målvakten Claes Lindgren.
– Just denna match kändes speciell redan innan, ingen visste varför, men vi förstod det så fort matchen började, säger målgöraren Kim Agersand.
Stockholm Snipers chocköppnade matchen och efter 15 minuter så hade de dragit ifrån med 8-1. I halvtid så var ställningen 15-8 i Snipers favör. Ett drömläge normalt för många lag.
– De gånger då vi har varit i ledning i halvtid så har det låsts sig för oss i andra halvlek. Nerverna har tagit överhanden och spelet har totalt låst sig, säger Claes.
Och i början av andra halvlek såg det ut att historien skulle upprepa sig. Årsta rivstartade i andra halvlek och kom upp till 16-12, men sedan tog Snipers tillbaka kommandot, drog ifrån och höll undan till dess att slutsignalen kom.
– Jag tror att Årsta blev väldigt frustrerade över att de inte fick utdelning på sina anfall, främst för att vi hade ett väldigt tätt och tufft försvar, sen så hade jag en bra dag på jobbet, skrattar Claes.
– Det var en helt ovan matchbild för oss. Vi har aldrig haft ledningen genom en hel match innan men vi klarade av det utmärkt, säger Kim Nilsson, spelare i Stockholm Snipers. Den här matchen tog alla sitt ansvar och kämpade. Jan Ohlsson, Kim Agersand och Johnny Lagerstedt fick igång spelet och det var fart på bollen hela tiden. Sen faktum att vi gjorde mål på alla positioner är ju också en viktig bidragande sak till att vi vann.
– Allt klaffade, lägger Kim Agersand till. Försvaret, anfallet, målisen, rullningen i spelet, allt verkligen funkade!
Stockholm Snipers handbollssäsong har nu tagit slut och så här sammanfattar lagkaptenen Claes säsongen:
– Jämför vi laget som spelar nu med det lag som spelade för 6 månader sedan när säsongen startade så är det otroligt svårt att förstå att det är samma lag. Visserligen har vi fått in några nya suveräna spelare i Kim A, Janne och Micke Sjöholm, men de spelare som varit med från början som Thomas Håkansson, Stefan Sundberg och Alex Hederby har utvecklats något enormt och går ut på planen nu med ett helt annat självförtroende. Att gå från att förlora med 20-30 mål till att spela jämlikt med lagen i toppen är ett grymt lyft och vi har alla spelare och tränare att tacka för det. Jag är fantastiskt stolt över dom.
Kim Nilsson tillägger:
– Andra lag i serien och domare har kommenterat att vi utvecklats och blivit mycket bättre på allt. Det kommer bli spännande att köra igång igen i höst och vi ska visa att vi inte ska bli jumbolag nästa säsong.
Nu väntar fortsatt träning i Liljeholmshallen tills slutet av maj för att sedan börja förbereda sig för World Outgames 2009 i Köpenhamn i juli/augusti, och målet där är glasklart enligt Claes:
– Fler segrar! Nu har vi visat varandra vad vi kan, nu ska vi visa resten av världen det.Snipers i försvarsspel
Försvar med Kim A, Alex och Claes