Med i praktiken intakt trupp från föregående år och 3-4 nya spelare som tillför styrka till laget hoppas Snipers att kunna titta uppåt i tabellen. De två tidigare säsongerna i seriespel har slutat med en näst sista plats i serien. En viktig nyhet är också att en tränare har tagit över laget sedan början av januari. Enis Hamzaoui har ingen tränarbakgrund sedan tidigare, men som tidigare spelare och med en hel del kunskap om fotboll har han fått laget att ta stora framsteg. Detta har givit en nytändning för Snipers och hittills under försäsongen har regelbundet 14-19 spelare varit på träningarna, vilket är betydligt fler än tidigare.

Årets division 7 E som innebär 9 helt nya lag för Stockholm Snipers IF ser på pappret betydligt lättare ut än föregående säsongs serie och om Snipers gör det bra kan ett kliv upp i mitten av tabellen inte vara orimlig. Försäsongens fyra träningsmatcher har i och för sig resulterat i en vinst och tre förluster, men spelet har bitvis visat att laget har tagit kliv i rätt riktning. Bland annat förlorades träningsmatchen mot Råsunda FC med 1-3 efter två ganska sena mål av Råsunda. Vid tidigare tre möten lagen emellan har Råsunda FC vunnit betydligt större. Segern under försäsongen togs mot nybildade FC Dynamo Älvsjö med 7-2, vilket också är den största segern för Stockholm Snipers IF sedan laget bildades 2006.

Efter två år med Östermalms IP som hemmaplan har laget fått Essinge IP på Stora Essingen som nya hemmaplan, en fint belägen plan som framförallt innebär spel på konstgräs. Träningarna sker under säsongen på tisdagskvällar 20.30-22.00 på Johannes BP, en konstgräsplan som ligger vid Johannes skola nära Roslagstull. Endast tre av säsongens 18 matcher kommer att spelas på grus. Två bortamatcher på Stadshagens IP och en bortamatch på Tantolundens BP, som för de flesta är känd som Pride Park i månadsskiftet juli och augusti.

Ett annat mål som laget hoppas uppnå är att åka med ett lag till Outgames i slutet av juli. Denna stora turnering som i år går i Köpenhamn kan ses lite som ett gay-OS med 35 grenar som avgörs under en vecka i juli-augusti. I skrivandes stund är det inte helt klart med lag till Outgames, men förhoppningarna finns.

Det finns fortfarande plats för fler spelare, både till seriespelet och för intresserade att åka med till Outgames och spela turneringen där. Hör av er till föreningen på Herrfotboll Stockholm Snipers eller titta förbi på en träning. Laget hoppas också på ökat stöd på läktarna under säsongen.



Stockholm Snipers vs Kronoberg BK i QX GayMap