Aftonbladets läsare har sagt sitt:

Tidningen Aftonbladet lät nätupplagans läsare rösta om vilka kända svenska män de tycker klär sig bäst respektive sämst i Sverige.
Bäst klädda listan toppas av Fredrik Ljungberg, men stilexperten Camilla Thulin tycker att Fredik är ett dåligt val av läsarna och menar att folk inte kan skilja på att han är snygg eller om han har stil:
– Han ser ofta ut som en luffare, kommenterar Thulin som bland annat är känd kostymör, och har arbetat med alla ifrån Army of Lovers via Nanne Grönvall till Colin Nutley och hans filmer.

Till den sämst klädda mannen utsågs Runar Sörgaard. Kanske förga förvånande om man sett pastorns emellanåt rätt djärva klädstil.

Så här placerade sig svenska kända män på listorna:

Bäst klädda svenska män:
1. Fredrik Ljungberg
2. Martin Stenmarck
3. Papa Dee
4. Sverker Åström
5. Peter Siepen
6. Nalle Knutsson
7. Thomas Di Liva
8. Johan Renck
9. Johan Hakelius
10. Ernst Billgren

Kommentar: Ettan och tvåan klär ju i vad som helst. Två skitsnygga killar som nog fått en hel del röster just för att de är så snygga att de skulle se snygga ut i rosa sparkdräkt. Kul att 2004:s bästa homo, Sverker Åström hamnade högt med sin sobra stil. Nalle Knutssons sjätteplats är väl en riktig skräll, eller har folk äntligen börjat att älska en man som klär sig som en riktig kandelaberfjolla? Det finns hopp. Hur Thomas Di Levas kaftangarderob lyckades falla röstarna i smaken är beyond us. Människan må vara originell men han har ju sett likadan ut nu i femton år. Och Ernst Billgren? Bara namnet luktar ju loppig secondhand.

Sämst klädda svenska män:
1. Runar
2. Bert Karlsson
3. Svenne Hedlund
4. Christer Björkman
5. Jonas Gardell
6. Peter Forsberg
7. Joe Labero
8. Pekka Heino
9. Christer Lindarw
10. Martin Björck

Kommentar: Varken Runar, Bert eller Svenne är väl förvånande. Christer Björkman faller inte svenskarna i smaken i allt. Han må ha ofantlig schlagerkänsla men hans kläder är inte 12 poäng för Aftonbladets läsare.
Jonas Gardell är väl den slitna t-shirten personifierad och Joe Laberos glittertrash i 90-talssnitt har väl aldrig imponerat? Men hur kan Pekka Heino uppröra? Dessutom ser man ju oftast honom utan underkropp så det känns som ett halvt beslut… Hur Lena Ph:s moatje Martin Björck hamnade tia här fattar jag inte. Han är väl alltid snyggt klädd? Eller är folk avis att han snott Sveriges hetaste singel och vill straffa?

Publicerad: 2005-04-14 00:00:00