I helgen har Stockholm Rainbow Fire arrangerats för första gången. Bakom arrangemanget står företagarföreningen Stockholm Gay Life som vill göra Stockholm ännu mer gay och bidra till att öka intresset för att gayturista i stan.
Under söndagen hölls den första hattparaden, som från nu kommer att bli tradition, utmed Norr Mälarstrand. Ett trettiotal hade hörsammat uppmaningen denna första gång. Ledda av riksdagsledamoten Fredrick Federley (c) gick paraden utmed den vackra stranden. ”Det kan aldrig tas för mycket initiativ till fin-promenader”, sa artisten Peggy Sands som var en av de som gick i paraden.
Hattarna varierade från nyinköpta herrbetonade, över vackra stora damhattar till makalösa pillervarianter som knåpats ihop av deltagarna själva,
Framme vid arrangerande Mälarpaviljongen bjöds det på vårtoner leverat av Malena Laszlo och bandet Latin the Mode. Jean-Pierre Barda presenterade alla deltagarna och var tävlingens konferencier. Genom publikens bifall valdes Erik Hedins ”Porten till oändligheten” till segraren och kunde ta emot förstapriset som var en kärleksmiddag på Paviljongen för tre (!). Siggan som kom tvåa med ”Spring Beauty” fick tre solglasögon ur Bardas kollektion i pris.
En liten men naggande god och otroligt trevlig första hattparad som nästa år garanterat samlar 300!

Hattkavalkad