Det amerikanska klädesmärket Timoteo valde att använda den supersnygga svenska modellen och gogo-dansaren Calle Eriksson i sin nya underklädeskampanj för sommaren 2009. Den stekheta kampanjen är satt i en klassisk Los Angeles-miljö och fotad av den superaktuella L.A.-baserade fotografen Allen Zaki. Calle Eriksson, som vann titeln som Sveriges man 2008 i HäntExtras årliga tävling, är bland svenska bögar kanske mest känd för att vara gogo-dansare för Clean Group, och för att ha synts i mängder av vimmelreportage från deras fester.
QX.se ställde några frågor till Calle Eriksson i samband med de superheta bilderna:

De flesta kanske mest känner igen dig som en av Cleans gogo-dansare och som Sveriges man 2008, men vilken är din egentliga profession?
– Jag jobbar på ett eventbolag som heter White and White. I sommar hittar ni mig på Viking Cinderella där jag jobbar med ett event för Camel snus som precis lanserats.

De superheta bilderna på dig är tagna i L.A. för underklädesmärket Timoteo, hur kommer det sig att du var i L.A. och hur träffade du fotografen? Och hur var det att ta bilderna?
– Jag åkte ner till L.A med 3 vänner från Clean-Group, för att jobba på nattklubbar runt om i Hollywood och där träffade jag Fotografen Allen Zaki som ville använda mig som modell för de här Timoteo underkläderna. Det var roligt i att ta bilderna, vi gjorde plåtningen hemma hos självaste designern och ägaren, Timoteo, i Silverlake Californien.

På bilderna ser man att du har en oerhört vältränad kropp, vad gör du för att hålla dig i form?
– En kombination av motion, styrketräning och kost. Men jag är absolut ingen träningsnarkoman! Man måste hitta en balans för vad som fungerar för att må bra. Jag har 2 dagar i veckan då jag äter och dricker precis vad jag vill och det blir ofta lördagar och söndagar, av någon konstig anledning. Hehe.

Du har hela tiden varit inne på HBT-vänlig mark med ditt jobb som gogo-dansare för Clean och nu de minst sagt bögtilltalande bilderna för Timoteo, hur är det att vara så nära gayvärlden, är det jobbigt med killar som trånar efter dig, eller gillar du det rent av?
– Det stämmer. Jag gillar att umgås i HBT-kretsar om man kan säga så? Även fast jag helst inte delar in folk i grupper. Man och kvinna räcker bra. Jag har inga killar som trånar efter mig, däremot så har jag många gayvänner som jag tycker väldigt mycket om.

Vad har du på gång härnäst? Kommer vi att få se dig på ännu fler stekheta bilder från ett soligt L.A. snart?
– Jag har inga planer på att åka tillbaka till Los Angeles just nu. Men jag är väldigt spontan som människa. En sak som är säker är i alla fall att man kommer få se mer av mig i tv och tidningar i höst. Och i slutet på året åker jag till Sydkorea och tävlar i Manhunt International.
Sen så är det såklart en massa häftiga Clean-fester på gång som man absolut inte får missa!!

Fler kampanjbilder

Läs mer om Manhunt International-tävlingen här:
manhunt.com.sg

Och kolla också upp Allen Zakis snygga bilder på hans hemsida:
www.allenzaki.com