Under lördagskvällen var det stor fest i Oslo då Mr Gay-killar representerande stora delar av Europa visade upp sig under kampen för att få bli årets främste gayförebild.
Till semifinalen kom 12 killar och i superfinalen hamnade så Island, Irland och Spanien.
Till slut blev det 26-årige psykologistuderande Sergio Lara från Spanien som tog hem titeln. Under talang-tävlingen charmade han med sitt gitarrspel och det var just charmen som verkar ha fått juryn på fall. Jordnära men ändå passionerad är värdeomdömen som kommit fram om den 180 centimeter långe Sergio som har Barcelona som hemmahamn.
I sin förklaring till varför han deltar i tävlingen betonar han förutom egen erfarenhet behovet av synlighet för hbt-samhället.

Sergio Lara

Sergio tillsammans med David Baramija från Vladimir i Ryssland och Antony Cortinovis från Bergamo i Italien gick till final för sina framträdande i badbyxor och titeln Mr Gay Swimwear gick så till Sergio. Och ryska David blev också segrare i talangtävlingen där han gjorde ett ”tänkvärt” nummer i bland annat munkkåpa med kors och sedermera nätbyxor.
Jeffrey Zevenbergen från Nederländerna fick flest röster i den allmänna omröstningen där nära 10 000 personer deltog. 15,7% av rösterna kammade Jeffrey hem.
Några större framgångar för nordiska kandidater blev det alltså inte, men Estlands Madis Räästas vann i alla fall tävlingarna på nöjesfältet Tusenfryd.

Tre toppkillar i baddräkt Borgmästare öppnar Mr Gay-tävling Nu kan du rösta fram Mr Gay Europe