Modeoraklet Tom Fords första film och regidebut A Single Man har äntligen fått ett svenskt premiärdatum, och kommer att gå upp på svenska biografer redan i början på nästa år. Filmen blev snabbt en stor succé då den började visas på filmfestivaler världen över. Filmen vann dessutom ett Guldlejon på Venedigs filmfestival för bästa huvudroll, genom Colin Firths gestaltning av engelskaläraren George Falconer. Filmen var dessutom nominerad i kategorin bästa film på samma festival.

A Single Man utspelar sig i Los Angeles 1962 och handlar om den brittiske collageläraren George som kämpar med att återfinna meningen med livet efter att hans partner sedan 16 år tillbaka, Jim, omkommer i en tragisk olycka. I filmen får vi följa George den dagen i hans liv, där ett antal mänskliga möten och händelser till slut leder honom fram till den punkt då han faktiskt måste ta ett aktivt beslut om han vill fortsätta leva eller ej…

Tom Fords film är, som väntat, också en sann modefilm där kläder och omgivningar blir en lika bärande del i berättandet som storyn. Och flera modetidningar som bland annat V Magazine har redan gjort stora modereportage utifrån filmens fantastiska estetiska kvaliteter. Så filmen lär bli en fest för såväl ögonen som sinnena.

I filmen ser vi också Julianne Moore, Matthew Goode, och Tom Fords favoritmodell och musa Jon Kortajarena.

Filmen har Svensk premiär den 19:de februari 2010.

Guldlejon till ”A Single Man”