Idag kom det stora glädjebeskedet! Frk. Verden är tillbaks. Den 25 juni hålls festen på Den Grå Hal i Christiania. När väl biljetterna släpps gäller det att ligga på hanen.
Frk. Verden är dragtävlingarnas drag-tävling, en gravallvarlig tävling där de danska, och in emellan de skånska, drugorna driver glatt med skönhetstävlingar. Badetøj, hverdagstøj och festskrud är de tre momenten som publiken tar ställning till.
Första Frk. Verden hölls redan 1985 men de senare åren har Bøssehuset-kollektivet ute i Fristaden haft lite si och så med energin för jätteevenemang. Frk. Vreden arrangerades senast 2002 så gissa om att det finns abstinens bland Köpenhamns och inte minst Färöarnas dragqueens.
Nu är de tillbaks och Nordens alla drugor gör rätt i att kasta sig in på Bøssehusets hemsida för att anmäla sitt intresse för att delta. Men kom ihåg att detta är ett evenemang som kräver stora förberedelser och att snart sagt varje dansk skräddare från nu och till den 25 juni är fullt upptagna av att tråckla och kreera de bästa idéerna.
För publiken innebär festen inte bara slagsmål om biljetterna och en stor show, utan dessutom just en av årets mest galna kalas. Efter en svensk midsommarnatt, ruska liv i kroppen och dra till Köpenhamn dagen efter; lördag den 25 juni! Mer info och länk i GayMap.



Tammy Holestream tog Frøken Verden-titeln

Macho vann Frøken Verden