Roger Nordin (Årets homo på QX-galan 2006) hör ni allt som oftast i Rix Morronzoo. På fredagar, så har Roger, tillsammans med Laila Bagge och Markoolio, börjat köra det riktigt roliga programmet ”Gay eller ej”. Det innebär att lyssnare får ringa in till programmet varav Roger ställer tre frågor för att sedan avgöra om personen är gay, eller ej.

Det har varit ett väldigt stort gensvar, varför tror du det?
– Jättesvårt att säga, men det har verkligen uppskattats av så många! Det kom till och med fram några personer på ett uteställe när jag var hemma i Gävle senast och ville att jag skulle säga om de var gay eller ej. Jag tror att många tycker att människors sexualitet är spännande.

Hur bra är din ”gaydar” då?
– Ganska dålig faktiskt. Jag svarar oftast fel, vilket är ganska skönt. Det betyder ju bara att det är svårt att avgöra personens läggning och att ens fördomar inte alltid stämmer. Tjejer är mycket svårare också! Kanske för att jag själv är gay och främst försökt avgöra om män är gay eller inte?

Vilka typ utav frågor får man som lyssnare?
– Jag brukar blanda hej vilt, både stereotypa straight- och gay-frågor. Några frågar jag om de lyssnar på bandet Takida. Andra kan jag fråga om de har flanellskjorta eller dricker öl. Det är verkligen fördomsfullt och det är det som är grejen, även om det kan tyckas vara löjligt. Lyssnarna har verkligen tyckt att det här är roligt!

Här kan du lyssna på ett klipp ur ”Gay eller ej”

”Gay eller ej” hör du på fredagar i Rix Morronzoo