Det är 11 år sen din succéshow ”Dina dagar är räknade”, men hur fort har inte dessa 11 år gått? Vad har du gjort?
– Ja käre tid, en hel del. Jag har regisserat rätt mycket. TV-filmat Fröken Friman i fyra säsonger och Enkelstöten i två (den andra kommer i maj och den blir jättefin) Så har jag varit chef för Parkteatern i fyra somrar. Det var underbart men växte ut och plötsligt var jag chef för inte bara för Park utan också Soppteater, Kretsteatern och Marionetteatern… Det blev lite mycket chefande så jag sade upp mig. Emellanåt har jag Spanat i radio, och hållit i galor.

Hur många föreställningar av ”Dina dagar är räknade” blev det och vad minns du av den tiden?
– Det blev 150 föreställningar och jag har så många minnen så jag vet inte hur jag skall börja. Jag tar slutet. Sista föreställningen spelade vi in för TV och då hade Tomas Alfredsson som var regissör hittat på att det skulle vara i en intim arenaform. En helt ny stämning uppstod och där kom nog tanken på nästa föreställning.

Nya föreställningen heter ”Etta på listan”, hur fick den det namnet?
– Jag gör listor hela tiden, i bedömningar men också för livet och strukturen. Om det är tungt kanske etta på listan är att komma ur sängen. Ibland är min etta buss 76 eller  Kick med havssalt. Eller ring telia support.  ”Etta på listan” är rätt kaxigt och det känns också cool vid 62 års ålder

När började du fundera på att göra en till föreställning?
– Tanken på en ny föreställning har funnits sedan jag gjorde ” Dina dagar är räknade”

Blir det här en liknande föreställning som ”Dina dagar….” du ensam på scenen, texter av dig och Calle Norlén?
– Jo det liknar en del. Precis som förra gången skriver Calle Norlén och jag manus och den underbara multimusikern Sara Niklasson flankerar på scen.

Kan du berätta nåt om innehållet och upplägget redan nu?
– Jag vill förundras, förfäras och flamsa över det som finns i mig just här och nu. Kanske inte så uttömmande svar men snälla nån det är ett slag kvar.

I höst är det premiär och det får man ju inte missa, men finns det nåt som DU tycker VI borde gå och se nu i vår?
– Stallet har premiär 11 mars på Rival och det är en skön och kul grupp. Överhuvudtaget är det bra grejer på Rival i vår.