Så var det dags för att jobba halvdag, kolla på rishögar som brinner och dricka aningen för mycket. Valborg är här! Men inte bara det, 1 maj bjuder också på en hel del och då inte bara tal och upp till kamp utan också nöje, tävling och pubhäng!

Valborg

Jag tycker vi tar avstamp i säsongsöppningen av Urban Deli Takpark som i år regisseras av Fredrik Robertsson. Ryktet säger att de redan smygöppnade lite lätt under måndagen, men det är under Valborg som det verkligen gäller! Nu börjar våren på riktigt.

Fredrik Robertsson utlovar en partyfylld Takpark-säsong.

För femte året i rad kör Wallmans Salonger ”Wallmans Goes Gay” så känner du att du klarar dig utan majbrasan i år kan du istället värma upp dig inne på Wallmans. Det finns några få biljetter kvar och under kvällen blir det mat, show och såklart fest!


För första gången någonsin kommer Club Backdoor ordna klubb-Valborg-deluxe! Jag lovar, det kommer finnas något för alla. Då menar jag ALLA. Gillar du techno och lite mer underground kommer storheter som Berghain-DJn Henning Baer ta väl hand om dig tillsammans med bland annat den svenske technolegendaren Damien Eie. På House-golvet levererar bland annat brittiska Peach, som av Backdoor utsetts till en av de nya housedrottningarna. Vill du ha lite mer pop/RnB kommer det också vara Klubb Hångel med lite mer glitter och glamour. Och slutligen blir det ett golv för alla som älskar disco med Dj Daniel Bertholdsson. Det bästa av olika världar kommer finnas på Club Backdoor helt enkelt. It is going to be Gay Mania!

Säkra din plats och köp biljetter i QX Shop!


På SLM Stockholm är det öppet hus vilket betyder att det inte krävs något medlemsskap för att komma in. Så har du varit nyfiken kan du passa på att kolla in läget. Perfekt att det är röd dag också eftersom du högst troligen kommer vilja stanna hela natten!


Red Shoe Bar i Malmö kommer dessutom ha extraöppet på Valborg från 21-03. Goda drinkar, gott sällskap och dans. Garanterat med snygga hunkar i bar överkropp antar jag också!


I Göteborg har Gretas extraöppet på valborgsnatten fram till 05 i morgon bitti. På scen står Diana Wolff och två dansgolv är öppna.


1 Maj

Hål i hatten för på 1 maj är det årliga Hattparaden, som avgår från Norr Mälarstrand 15:00 vid Preem-macken. Slutmålet är Mälarpaviljongen där den eminenta juryn avgör vem som vinner årets bästa huvudbonad.

– Man kan förvänta sig ännu en färgglad, rolig och sprakande Hattparad med efterfest som heter duga! Hattparaden är ett måste och en tradition som jag fått äran att  genomföra, detta är åttonde gången jag gör det, säger Leo B.

Har du ingen hatt får du självklart delta, men då kan du inte vara med och tävla om de RIKTIGT grymma priserna. De kan du läsa om nedan!


1 maj är också ett tillfälle då flertalet politiker håller tal, däribland HBT-socialdemokraterna förbundsordförande Sören Juvas. Han kommer tala i Säter innan tåget avgår 10:30. Han har berättat för QX att han kommer prata om bland annat mänskliga rättigheter och EU.

– Den utveckling vi ser nu är farlig, vi ser hur den fria pressen inskränks i flera länder, hur minoriteter angrips och den fara det innebär för oss. Vi måste stå emot men också driva på en mer progressiv utveckling för alla, inklusive HBTQ personer.

Efter tal och hattparader kan du hänga på SLM Stockholm som har Beards & Bears-pub. Kanske har solen börjat gå ner, det är lite kyligt och man behöver värma sig. Då är detta perfekt plats! God mat och en varm famn hos en härlig björn.