I fredags var det dags för den första av fyra semifinaler inför Drag Queen of The Year-finalen i december. Spelplatsen var såklart ett corona-säkrat Backdoor och lekledare var Leo B. Fem drugor gjorde upp om två finalplatser, en framröstad av publiken och de andra av en jury bestående av skådisen Emil Almén, Aftonbladets Tobbe Ek, QX Ronny Larsson och Backdoors Martin Johansson. Josefine Craaford skulle även haft ”jury-duty”, men fick förhinder i sista stund.

Indica X-Pose, Miss Peterson, Miss Samantha Colours och Sam Silver framförde ett nummer var och när allt var sagt och gjort visade det sig att Sam Silver och Indica X-Pose fick mest jubel, men Sam Silver var den som fick allra mest och tog hem kvällens första finalplats till publikens jubelrop.
– Det känns underbart! Jag och min syster har jobbat med numret i två månader, och när jag står på scenen ger jag allt, sa 20-årige Sam efter finalen och berättade att hen bara sysslat med drag i ett år!

Juryns val blev Miss Samatha Colours som imponerade stort genom goda mim-egenskaper, härlig energi och en proffsigt och väl genomfört nummer. Dubbelt Sam till final alltså!
Samantha är till vardags en 25-årige lågstadielärare från Karlstad som inspirerats av RuPaul och Miss Vanity.
– Jag hade inte trott att jag skulle gå vidare, så jag är jätteglad att juryn tog mig vidare, sa Miss Colours efter delfinalen.

Nästa kvaltävling äger rum fredagen den 30 oktober, och då tävlar Qortia, Miranda Dior, Chiwi och Kendi Cane.
Juryn består då av namnkunniga som superkändisfrisören Tito Frez, Svenska Filminstitutets presschef Jan Göransson, Dramaten-skådespelerskan Elin Klinga, QX chefredaktör Ronny Larsson samt Martin Johansson (Backdoor).

Funderar du på att utmana Sam Silver och Miss Samatha Colours, så finns det fortfarande plats till deltävling tre och fyra. Hör av er till lekledaren Leo B på  [email protected]