Kirk Cameron, som under åttitalet spelade Mike Seaver i Pappa vet bäst (Growing Pains), och var en stor idol för många kids, var i helgen gäst hos CNN:s Piers Morgan. Så här svarade Cameron, evangelist sedan tonåren, när han fick frågan om han tycker att homosexualitet är en synd.
– Jag tycker det är onaturligt. Det är skadligt, och i slutändan förstör det så många grundpelare i vårt samhälle.
Cameron fick också ge sin syn på homoåktenskap.
– Jag tror att äktenskapet är instiftat av Gud. Äktenskapet är lika gammalt som jorden och definierades av Adam & Eva i lustgården. Det var en man och en kvinna tills döden skiljer oss åt. Så jag skulle aldrig försöka att omdefiniera det. Och det tycker jag inte heller att någon annan ska göra. Så, stöder jag tanken om homoäktenskap? Nej.

Kirk Camerons uttalanden fick givetvis den alltid lika uppmärksamma HBT-organisationen GLAAD att gå i taket och kort efter intervjun gick de ut med ett uttalande.
– Kirk Cameron låter lika daterad som hans karaktär från 80-talsserien, kommenterade Herndon Graddick från GLAAD, Camerons åsikter.
GLAAD håller dessutom på att starta en nätkampanj där man kan maila Kirk Cameron och säga att ”Du inte längre är en idol”.

Här är klippet med Kirk Cameron hos Piers Morgan.