I fredags ägde den andra deltävlingen av Dragqueen of the Year rum på Club Backdoor i Stockholm. Under corona-säkrade former ledde Leo B tävlingen där fyra tävlande gjorde upp om en publikframröstad och en juryvald plats i den stora finalen den 11 december.

Publikens val under jubel, skrik och applåder blev Qortia, och juryns val blev Chiwi som gjorde sitt första nattklubbsperformance någonsin!

Publikfavoriten Qortias nummer bestod av Cannibal av Kesha, ett val som speglade Halloweenhelgen.
– Jag visste att jag kunde ”turn it out”. Jag improviserar alla mina uppträdanden. och vet att jag ska göra vissa grejer i huvudet, men resten kommer bara automatiskt, och jag antar att jag lyckades, säger hon till QX efter finalbiljetten.
Qortia är en ”bad bitch”, en kreativ själ som lever ut det inre feminina hon aldrig fick uppleva som liten.

– Qortia är en entertainer och performer. Det bästa hon vet är en nöjd och taggad publik. Hon är galen i smink och har stort fokus på hennes ansikte när det kommer till drag. Hon kan se väldigt sur och bitter ut, men ser ni henne, tveka INTE på att gå fram och hälsa, hon bits inte. Om ni inte vill det!
Chiwi uppträdde med Loreens Euphoria, som började sakta för att växa in i Rihannas Shut up and drive, vilket tände publiken. Och efter en och annan split var juryn övertygad om Chiwis finalplats.

– Konkurrensen var hård,  så jag blev så lycklig när Martin läste mitt namn, det känns fortfarande overkligt, säger Chiwi, som är en nybörjarqueen som bara hållit på i fyra månader! Nu hoppas hon att Stockholm  (och resten av världen) omfamnar henne på vägen mot de stora scenerna.Nästa deltävling går av stapeln fredagen den 13 november då Becky, Lucky Slut Bonita, Cloudya Cloud och Seymour Bottoms gör upp om två finalplatser. Jurymedlemmarna då blir radioprofilen och Dior-experten Farao Groth, Big Brother-favoriten Daniel Glasman, Martin ”Miss Inga” Johansson och QX-chefredaktör Ronny Larsson. Lekledare är som vanligt Leo B.

För dig som sitter hemma och tänker, fan det där kan jag också göra: Well, det finns en plats kvar till deltävlingen den 27 november så slipa klackarna och öva in ett nummer och hör av dig till Leo B.