Hur hamnade vi i Vitabergsparken för den här fotograferingen?
– Jag har alltid drömt om att bli fotad i höstmiljö och få slänga löv runt omkring mig, precis som Stina Lundberg Dabrowski gjorde i hennes intervjuprogram (skrattar). Jag älskar höstmiljö!

Nej men ärligt nu.
– Okej helst ville jag göra parodi på klassiska höstfotograferingar för jag tycker att de är så himla töntiga och fula (skrattar).

Edvin Törnbloms karriär inom media började när han fick en praktikplats på Filip och Fredriks program Breaking News 2016 som sedan ledde till jobb på redaktionen. Edvin berättar att det var där han lärde sig hur hela branschen funkar även om jobbet som praktikant var väldigt slitsamt. Men det hade också sina fördelar.

Jag har Mikael Persbrandts kalsonger inramade på väggen hemma

– Jag har kämpat jävligt mycket. Jag har kokat ägg åt Sissela Kyle och jag har masserat folks fötter. Men jag har Mikael Persbrandts kalsonger inramade på väggen hemma eftersom jag tvättade hans kläder en gång. Oops (skrattar). Men jag fick lära mig massa!

Efter Breaking News plockades han upp av Sveriges Radios nöjesprogram PP3 där han var sidekick och parallellt med det jobbade han även på SVT:s ungdomsprogram Mvh. För många har 24-åringen blivit den “skrikiga bögen”, en titel som ofta kommer med både ris och ros, då många tror att det är en roll han spelar.

I ett poddavsnitt bad du och Johanna era följare skriva fördomar om er. Det slutade mer eller mindre med att det kom in rena förolämpningar, varav en att du spelade en roll som “flamboyant och fjollig”.
– Många tror att det är en karaktär. Så här är det, jag själv tycker de personlighetsdragen hos andra är väldigt roliga och därför är det klart att man gör likadant ibland. Till exempel i ett nytt sammanhang. Jag vet att folk oftast tycker det är kul när jag kommer in och säger “yas kween” och gör lite vogue, klart man kör med det. Sen tycker jag inte att man ska fastna i bara det, då finns risken att man spär på en nidbild som finns om bögar.

Du har ju en väldigt skämtsam framtoning, som den här fotograferingen till exempel. När är du seriös?
– Alltid! Jag förstår att jag kan uppfattas som högljudd, hysterisk och rolig. För jag är ju det (skrattar). Det är såklart en del av min personlighet, som jag ibland förstärker, men i det finns det massa plats för att vara seriös och det är jag också.

Men har folk svårt att ta dig seriöst?
– Jag tror snarare folk blir chockade. När jag ska ha jobbmöten är jag seriös och professionell och det tror jag inte folk alltid förväntar sig eftersom de oftast har en annan bild av mig.

I skrivande stund ligger Edvin och Johannas podd ursäkta på tredje plats i Sverige över mest lyssnade poddar, enligt poddindex.se. Innan den succén, gjorde de improvisationspodden hallå? som inte alls nådde samma räckvidd. Det blev tio avsnitt, men sedan lade de ner.

– Anledningen till att vi startade hallå? var att vi ville göra något som ingen annan gjort. Vi ville inte bara ha en “snack-podd”, därför gjorde vi det krångligaste man kan göra. Platt fall. (skrattar).

Bögvärlden kan på många sätt vara både destruktiv och giftig.

Hur tog ni det vidare till podden ursäkta? För det är en snack-podd, det som ni sa att ni inte skulle göra?
– I impro-podden pratade vi lite kort i början om oss själva och om saker som hänt, och folk ville bara ha mer. Så det byggde vi vidare på. I början gjorde vi allt själva. Vi satt på Nöjesguidens kontor och spelade in, hittade en klippare som hjälpte oss och så körde vi bara. Som tur var gick det skitbra, det exploderade i somras.

Vet du varför den exploderade just då?
– Det var runt juli. Kurvan gick uppåt i samband med att vi hade allt fler blöta utekvällar och spelade in vad som hände. Och det har vi fortsatt med. Folk älskar att höra om andras pinsamheter och när de skämmer ut sig på fyllan (skrattar).

Ni kan ju vara ganska hårda och skvallra ganska mycket. Är det något ni fått mycket skit för?
– Nja det skulle jag inte säga. Jag tror inte våra lyssnare är sådana som hatar. Men jag tycker att vi sparkar uppåt. Vi själva är riktiga töntar.

Är det någon gång du ångrat saker du sagt eller uttryckt?
– Nej verkligen inte. Snarare tvärtom, att jag inte säger nog (skrattar).

Förutom poddarna hallå? och ursäkta har Edvin också gjort Välkommen ut där kända personer bjuds in för att prata om hur det gick till när de kom ut. Det och mycket annat.

Kakan Hermansson, Loui Sand och Oscar Zia är några som varit gäster och samtalen är ofta humoristiska med allvarsamma inslag.

I avsnittet med Marika Carlsson nämnde du att alltid haft svårt att relatera till stora delar av bög-communityt. Varför?
– Jag tycker att många delar av den sfären är elitistiska. Bögvärlden kan på många sätt vara både destruktiv och giftig.

Hur tänker du?
– Ofta visas bara en version av en bög och det skapar ett ganska stängt community. Jag har alltid sett hbtq-communityt som en väldigt öppen plats, men desto äldre jag blivit har jag insett att det inte riktigt är så. Jag har upplevt det som ganska hierarkiskt, där vissa får vara med och andra inte. Det är ett problem som det inte pratas så mycket om.

Men Edvin är övertygad om att den yngre generationen gays kommer in med något helt annat. I alla fall är det förhoppningen. Men Edvin är också medveten om att möjligheten till en ny typ av öppenhet enbart finns eftersom generationer före honom har kämpat för de rättigheter han har idag.

– Jag har turen att få skörda frukten från många år av kamp. Det är väldigt sällan jag verkligen behövt ta kampen, utan bara får det positiva med att vara bög i mediebranschen i Stockholm.