I kväll äger den tredje deltävlingen av Dragqueen of The Year rum på Backdoor i Stockholm. Den corona-säkrade nattklubben har så här långt tagit restriktionerna och rekommendationerna på största allvar, och efter veckans beslut satsar man stenhårt på en sista kväll innan förbudet att sälja alkohol efter kl 22 införs den 20:e november.

Förbudet gör att den fjärde och sista deltävlingen den 27 november, ställs in. Men efter sjukdomsfall och corona-relaterade avhopp så kommer ändå alla de dragartisterna som anmält sig ändå stå på scenen.
– Vi stuvade om lite så kvällens uppställning ser lite annorlunda ut än den vi gått ut med. I kväll uppträder Lucky Slut Bonita, Cloudya Cloud, Zizi Buffet och Seymour Bottoms, och de tävlar som vanligt om en juryvald plats till finalen, och en finalplats som publiken på plats röstar fram. I kvällens jury syns bland annat Big Brother-favoriten Daniel Glasman.

Hur blir finalen i december då?
– Vi kollar på det, men det finns ingen anledning till oro: Den blir av! Vi har massor av olika alternativ och idéer vi kollar på, säger Leo B.
– De tävlande och jag är supertaggade inför i kväll och möjligheten att få vara på ett extra stort Backdoor med massa luft och space.